top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Verschil tussen BB en CC Cream

Als het gaat om make-up, zijn er veel verschillende producten die je kunt gebruiken om je huid er gezond en stralend uit te laten zien. Twee van de meest populaire producten zijn BB creams en CC creams. Beide zijn ontworpen om je huid te hydrateren, te egaliseren en te beschermen, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee. We leggen je uit wat het verschil is tussen een BB cream en een CC cream en welke het beste is voor jouw huidtype.


Wat is een BB Cream? BB cream staat voor Blemish Balm of Beauty Balm. Het is oorspronkelijk ontwikkeld in Korea als een alles-in-één product dat meerdere voordelen biedt, waaronder hydratatie, bescherming tegen de zon en een lichte dekking om imperfecties te verbergen. BB creams zijn vaak verkrijgbaar in één tint die zich aanpast aan de huidskleur van de gebruiker. Ze zijn ook meestal lichter van textuur dan foundation, waardoor het gemakkelijker aan te brengen is.

BB creams zijn een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een lichte dekking en die niet willen dat hun huid er te opgemaakt uitziet. Ze zijn ook ideaal voor mensen met een droge huid, omdat ze vaak hydraterende ingrediënten bevatten zoals glycerine en hyaluronzuur. BB creams bevatten soms ook SPF om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.


Wat is een CC Cream? CC cream staat voor Color Correcting of Complexion Correcting. CC creams zijn ontworpen om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals roodheid, donkere kringen onder de ogen en pigmentvlekken. CC creams hebben vaak een dikkere textuur dan BB creams, waardoor ze meer dekking bieden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten, waardoor je de juiste kleur voor jouw huidskleur kunt kiezen.

CC creams zijn een goede optie voor mensen die op zoek zijn naar meer dekking dan een BB cream biedt, maar die niet willen dat hun huid er te opgemaakt uitziet. Ze zijn ook ideaal voor mensen met een vette huid, omdat ze vaak matterende ingrediënten bevatten zoals klei en zinkoxide. CC creams bevatten meestal ook SPF om je huid te beschermen tegen de zon.


Wat is nu het verschil tussen een BB en CC Cream? Het belangrijkste verschil tussen BB cream en CC cream is de dekking die ze bieden en waarvoor ze zijn ontwikkeld. BB creams zijn ontwikkeld om de huid te hydrateren, te beschermen tegen de zon en lichte dekking te bieden om imperfecties te verbergen.

CC creams zijn ontwikkeld om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals roodheid, donkere kringen onder de ogen en pigmentvlekken, en bieden meer dekking dan BB creams.


Welke moet ik kiezen? Het kiezen tussen BB cream en CC cream hangt af van je specifieke behoeften en de look die je wilt bereiken. Als je op zoek bent naar een lichtgewicht, hydraterend product dat je huid een subtiele gloed geeft, dan is BB cream de beste keuze. Als je daarentegen meer kleurcorrectie nodig hebt en op zoek bent naar een hogere SPF, dan is CC cream een betere optie. Uiteindelijk is het belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een crème als BB cream of CC cream een persoonlijke keuze is en dat het uiteindelijk afhangt van wat het beste werkt voor jouw huidtype en voorkeuren.19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page