top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverLaura

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Rode vlekken in uw gezicht kunnen als zeer storend worden ervaren. Roodheid in uw gezicht kan diverse oorzaken hebben. Soms reageert de huid heel actief bij temperatuurschommelingen, maar ook bij stress of inspanningen kan de huid opeens heel rood kleuren.  Zowel bij couperose als rosacea zie je een blijvende roodheid in het gezicht. Toch zit er wel degelijk een verschil tussen beiden.Maar wat is nu het verschilt tussen couperose en rosacea?

Couperose en rosacea zijn twee verschillende aandoeningen. Couperose is de aanwezigheid van verwijde rode en blauwe adertjes in het gezicht. Bij rosacea zien we deze verschijnselen ook maar hierbij komen ook andere verschijnselen voor zoals rode bultjes, puskoppen en zwellingen. Branderige, rode en droge ogen kunnen soms ook bij rosacea optreden. Bij couperose treden al deze andere verschijnselen niet op.


De behandeling van couperose en rosacea

Beide huidaandoeningen kunnen wij goed behandelen. Vaak is dit een combinatie van een behandeling en het gebruik van thuisproducten. Als er sprake is van couperose kunnen deze gesprongen bloedvaatjes goed behandelen door middel van IPL of de KTP Laser.2 weergaven0 opmerkingen
bottom of page